måndag 6 augusti 2012

Lurviga lortgrisen är i farten!

När jag kom hem idag var Yukis grävlåda helt tillplattad (jorden i den alltså, inte själva lådan xD) och det visade sig att han grävt så mycket att mamma fått platta till den flera gånger. Me so hapi!
När jag kört min vanliga slänga-av-mig-kläderna-värma-vetekudden-och-ta-en-frukt-rutin så fixade jag lite hos honom. Spred ut jorden lite mer, tog bort en av kanterna på lådan, flyttade röret, lade in en bit av en äggkartong och puffade upp massa spån i högeränden av buren. Tanken bakom detta var att få det så naturligt som möjligt med många grävmöjligheter. He seems to love it! Spred lite kissigt spån i sandbadet också (ewww) för att se om han börjar kissa där igen. Så här såg han ut efter att ha gått igenom sin numera jordtäckta grästunnel jag lagt under spånhögen, samt grävt ner sig halvt i själva spånhögen...haha. Men men, jag tänkte liksom - han är inte en utställningshamster så varför i hela världen ska han behöva vara ren? Låt ungen grisa sig lite, han är trots allt ett djur som i naturen lever typ två meter under marken!
U go little piggy! Get down and dirty!
And then:
Nästa gång han kom ut ur krukan såg han ut så här:) Duktig liten tvätnisse!
Som ni ser är det inga större problem att ha jord trots att han är långhårig för han är så himla duktig med sin hygien på egen hand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar