tisdag 6 maj 2014

Kära anonyma kommentatör!

Jag tycker alla 53456789 kommentarer du skrivit på mitt senaste inlägg är så enerverande på grund av okunskap och trångsynthet att jag egentligen inte orkar ta tiden att svara mer. Oh. My. God. 
Du inser verkligen inte hur mycket skit kvinnor får stå ut med bara de går utanför dörren. "Kvinnor får höra att de har PMS eller mens 1 gång av 100 om ens det". Hahahahahahahaha. Dear lord.
Ett par andra saker jag skulle vilja rätta:

" Å andra sidan är brösten en kvinnlig karaktär som signalerar fertilitet, så det verkar naturligt att den väcker särskilt intresse (liksom kan sägas om höfter och andra kvinnliga former som signalerar fertilitet). Något säger mig att du inte har tagit med detta i din analys."

Eller så är poängen att ni skall kunna respektera en fucking kropp oavsett hur attraktiv ni finner den. 


"Det finns olika feminismer som handlar om olika saker"Vissa anser att det finns olika inriktningar inom feminismen, som till exempel queerfeminism som fokuserar mycket på LGBTQ-personers plats i feminismen. Det finns dock inte "flera feminismer" (ej ett ord, dock). Feminismen är en stor rörelse som handlar om att män, kvinnor och övriga kön ska ha lika rättigheter.

"Det spelar ingen roll att du och dina kompisar då och då tar upp mansproblem ifall ni har en i grunden felaktig analys. Män kämpar genom många svårigheter på grund av att de är just män.""En ytterst liten grupp män styr världen, men den stora majoriteten befinner sig mycket långt ifrån makten. I Sverige har vi en jämn könsfördelning i riksdagen. Både män och kvinnor framställs som människor, men en större mängd empati och medmänsklighet tillskänkes kvinnor och barn. Det har också med den manliga könsrollen att göra. Objektifiering är ett ord som används slarvigt nuförtiden. Att någon tycker att du har en fin rumpa - igen, ett naturligt beteende - betyder inte att de ser hela dig som ett objekt."

"D
e flesta män - som inte pratar om sina problem och därmed inte får hjälp och stöd från omgivningen. Kan du föreställa dig att vara så utlämnad? Nej, det kan du förmodligen inte."

Feminismen kämpar FÖR mäns rättigheter ATT VISA ALLA KÄNSLOR de har. Hela problemet du beskriver orsakas av vårt patriarkala samhällssystem. 
Föreställa mig att vara så utlämnad? Seriöst? Du frågar mig allvarligt det? På riktigt? Kvinnor och transpersoner är utlämnade varje gång de går utanför dörren. 

"
Till exempel innebär många kvinnors önskan att vara en närvarande förälder att män i högre grad måste ta på sig försörjningsansvaret. Det handlar även om att mäns attraktionskraft stiger om de arbetar mer och tjänar mer pengar. Därmed blir män ensamma som en konsekvens av att de förhåller sig till kvinnors önskemål. Du behöver inte kalla det förtryck, lika lite som jag behöver se [insert random kvinnofälla] som ett uttryck för förtryck."
"
Det bottnar i att krig är våld och män är bättre på att utföra våld än kvinnor. Om kvinnor varit lika bra på att kriga skulle de nog ha utnyttjats mer flitigt genom historien, tror inte du?"


De var nog upptagna med att bli utnyttjade som sexslavar under krigen, men du har rätt, ingen ursäkt att inte fightas. Besökte för ett par somrar sedan ett politiskt fängelse i Kroatien. Kvinnorna hade ett eget hus vid sidan av de andra, så att personalen skulle kunna våldta dem fritt när de ville. 
En favorit är ju också när soldaterna tar fiendens kvinnor och våldtar dem med en gevärspipa - smidigt att skjuta inifrån. 
(Och nej, det handlar om att kvinnor anses vara dåliga på "manly things" och därför inte får vara delaktiga).  

"
Även grabbig är ett negativt epitet om du använder det om en kvinna. Det går åt båda hållen. Jag invänder dock mot att feminister kämpar för det du säger i någon högre omfattning, om det är något du har visat i denna diskussion så är det att din empati bara räcker för att se det från det ena hållet. Det är därför du och dina medsystrar inte drar er för att morra åt den frånskilde, av sin familj övergivne mannen för att han tjänar mer pengar än sin före detta."

Pff, please. En kille i tjejkläder får mycket mer skit än en tjej i killkläder (för att tala normativt). "You throw like a girl"
"You hit like a girl"
etc används flitigt för att nedvärdera handlingar.
Och OH MY GOD vad du tjatar om hur synd det är om stackars lilla mannen som är övergiven av hela vida värden för att han jobbar mycket - då får han väl skaffa sig andra fucking prioriteringar, vi lever inte på femtiotalet. Sedan kämpar feminismen - geez vad jag behöver upprepa mig - också för att föräldrarnas ansvar skall vara 50/50, och till exempel ge mer pappaledighet. 
"Det stämmer dock inte att kvinnor känner mycket mindre i lön för att de är kvinnor. Du får svårt att belägga det påståendet vetenskapligt."

LÄNK 1
LÄNK 2
LÄNK 3
LÄNK 4
LÄNK 5
LÄNK 6
LÄNK 7

"
Gör en enkät till… inte män du känner, utan killar du träffar på stan: Hur många av tjejerna i din klass skulle du kunna tänka dig att ha sex med?" Och sedan en motsvarande enkät till tjejer, "Hur många av killarna i din klass skulle du kunna tänka dig att ha sex med?". Som sagt, det är två helt olika beteenden. Det har med fortplantning att göra. Män har i uppgift att pröva sin lycka hos så många kvinnor som möjligt medan kvinnor har i uppgift att välja en så lämplig partner som möjligt. För män är detta alldeles självklart, men hos vissa feminister finns det en myt - eller en önskan - om att det skulle vara annorlunda. Det finns förstås även variationer på individnivå."


GENERALISERA LITE TILL, SNÄLLA. Du känner inte så många flator va? För frågan var hur det är för en >>>lesbisk<<< tjej i jämförelse med en heterosexuell man. Inte en heterosexuell tjej i jämförelse med en heterosexuell man. Det är trots allt kvinnosyn och respekt för kvinnors kroppar vi talar om. Sedan har det jävligt mycket med uppfostran och normer att göra. 

"
De flesta män har starka sexuella känslor. En del män är dessutom svarta i själen och tar sig friheter över kvinnor. Det är dock en mycket liten andel män som ägnar sig åt det."

Såpass många att det är ett strukturellt problem när var 5e kvinna blir våldtagen och 98% av förövarna är män.

"
Jag har aldrig fattat argumentet att "om män drabbas mer av våld, så gör det inget eftersom det är män som utövar våld"? 
Vad fan spelar det för roll VEM som utövar våldet, det är den som DRABBAS som står i fokus. Män drabbas hårdare av våld, punkt. Ad hoc-förklaringar om vem som är förövare är fullkomligt ointressant. "
Det är väl trots allt genom att inse vilka förövarna är och försöka motarbeta dem som man minskar problemet? För övrigt är 85% av offren kvinnor när det kommer till våld i hemmet (om vi tar USA som exempel).
Se också, 

  • Around 80% of all violent assaults (including sexual assaults) are carried out by some men against other men and women.
http://www.statisticbrain.com/domestic-violence-abuse-stats/
http://www.whiteribbon.org.au/resources/what-about-men


1 kommentar:

  1. Okej, vi kan avsluta diskussionen här om du vill. Jag förstår att du tycker det är krångligt att diskutera med de inte redan frälsta. (Det sista du svarade på i detta inlägg var inte skrivet av mig.)

    SvaraRadera