onsdag 3 september 2014

Svar till en läsare: Orkare inte med er hatiska feminister

"Detta är väl ändå inte sexistiskt, om det är det du tänker syfta på? Män filmas också bakifrån, när de klär på sig och/eller när de är halvt eller helt nakna. Tycker det är löjligt hur långt folk måste ta detta. kvinnor klassas inte som sexobjekt. Visst blir väl männen påtända av att se en snygg kvinna (Liksom vissa kvinnor), men det är väl inget dåligt? Alla har sina åsikter, det respekterar jag, men nu börjar hela den här extrem-feminismen bli riktigt jobbig. //En kvinna som gärna förblir anonym pga. hatiska feminister. Orkar inte med er... PS. Suckerpunch är en film som är riktad till att vara en film som ska tillfredsställa tittaren med snygga brudar och sexiga vinklar. Your argument is invalid."
- Anonym ( På "Tillåt mig att presentera några exempel på The male gaze i film)

Detta är ett klassiskt exempel på "JAG lider faktiskt inte av sexism så därför överdriver ALLA som säger sig lida av det! Skärpning!". Först och främst har det kommit ett svar från en annan läsare:

"Som svar till anonym som inte pallar hatiska feminismer; http://www.shortpacked.com/2011/comic/book-13/05-the-death-of-snkrs/falseequivalence/ your argument is invalid / En kvinna som är trött på att bli sedd som sexobjekt i alla möjliga samanhang där min kropp inte är relevant. Även inom serietidningsvärden. "

Sedan skulle jag vilja hjälpa dig med lite länkar. Skall iväg på resa just nu och har inte tid att skriva en lång roman tillägnad någon som uppenbarligen inte har något intresse av att ta in informationen. Good luck!http://psychcentral.com/news/2011/08/11/medias-growing-sexualization-of-women/28539.html

http://www.womhealth.org.au/healthy-lifestyle/116-the-sexualisation-of-girls


http://www.nomas.org/node/247

http://www.upworthy.com/sexual-objectification-what-it-is-why-its-damaging-and-how-we-change

http://www.apa.org/education/ce/sexual-objectification.pdf


http://www.huffingtonpost.com/2014/07/17/fashion-ads-treated-men-and-women-same_n_5589243.html

http://www.psychologytoday.com/blog/overcoming-child-abuse/201203/the-sexualization-women-and-girls

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar